SIBEERIA/Blech.Brut - 12°Teamwork 0,75l sklo 5,9% alk.

Accacia Wood Aged Saison
Položka byla vyprodána…
Vyprodáno
Kód: 9473
149 Kč / ks
Kategorie: Pivovar
Hmotnost: 1.52 kg
PIVOVAR: SIBEERIA
Položka byla vyprodána…

 Německý Blech.Brut má stejně jako my pár zkušeností s ležením tradičních piv na dřevě, proto když nás navštívili, sehnat nějaké zajímavé dříví byla povinnost. Rozhodli jsme se pro akácii známou svěžím aroma žlutého melounu a bylinek. Společně jsme uvařili celkem tradiční saison s českým chmelem a odkvasili ho kombinací dvou kmenů kvasnic typu saison/farmhouse. Ke konci kvašení jsme do tanku přidali dřevo a pivo nechali dva měsíce ležet. Za ten čas Teamwork nabyl zajímavé aroma bílých hroznů, heřmánku, medu a jemnou kořenitost. Suché tělo s hladkou texturou přechází do rázné hořkosti s náznakem osvěžující kyselosti. Dopřejte si ho hned, nebo ho nechte uležet a sledujte, jak se dál vyvíjí.

Both Blech.Brut and us have some experience with ageing traditional styles on wood, so when they visited us, getting some fancy wood was a must. We chose acacia known for its bright aroma of honeydew melon and herbs. Together we brewed a rather traditional saison base with locally grown Czech hops and fermented it with two different saison/farmhouse yeast strains. By the end of fermentation, we added the wood and let it age for almost two months. Gradually changing, Teamwork eventually matured into a peculiar aroma dominated by white grapes, camomile, honey and light spiciness. Dry body with smooth mouthfeel peaks in a considerable bitterness with a refreshing touch of tartness. Drink now or age it for a while and see how it evolves.

 

Složení: Voda, ječný a pšeničný slad, ovesné vločky, chmel. Obsahuje lepek.
Legislativní označení: Pivo světlé plné.
Výrobce:
PowerBrew s.r.o.
Kolbenova 438/7
Praha CZ

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: