Oud Beersel - Bzart Kriekenlambiek Millésime 2019 0,75l sklo 7% alk.

Višňový lambik

Skladem
Kód: 9691
749 Kč / ks
Kategorie: Pivovar
Hmotnost: 1.45 kg
PIVOVAR: PINTA

Složení: Voda, ječný, pšeničný slad, chmel. Obsahuje lepek.

Legislativní označení: Pivo polotmavé silné.

Distributor:
Ninabar s.r.o.
Šimáčkova 3
62800 Brno

 

 

BZART KRIEKENLAMBIEK vzniká spojením dvou slavných tradic, tzn. „Méthode Traditionnelle“ (tradiční metoda) pro šumivá vína a spontánní kvašení u piv Lambic.

Výsledkem je přírodní, jiskřivý třešňový lambic belgického původu. Tradiční Kriekenlambiek je spontánně kvašené pivo: Višně se přidávají do piva Lambic, které je nejstarším z dosud existujících belgických piv, které vzniklo pravděpodobně kolem roku 1300.

„Kriekenlambiek Oud Beersel“, který slouží jako základ pro BZART Kriekenlambiek, obsahuje 400 g třešní na litr, které procházejí fermentací v pivu Lambic po dobu šesti měsíců. Tento kriekenambiek se poté plní do lahví přidáním „liqueur de tirage“ (tirážního likéru), který se skládá z kvasnic šumivého vína a cukru pro druhé kvašení. Pivo pak zraje v lahvích po dobu nejméně devíti měsíců před konečným zráním podle ‚Méthode Traditionnelle‘. Tímto procesem vzniká jemný oxid uhličitý, který se udržuje v láhvi a způsobuje, že pivo Lambic začne šumět. Aplikací 'remuage' (promíchávání) a 'dégorgement' (degorgement) jsou z láhve odstraněny přítomné kvasinkové sedimenty.

Charakteristickým rysem Bzart Lambiek je, že nedochází k žádnému slazení, takže před uzavřením zátky a nanesením museletu na láhev se nepřidává žádný „liqueur d’expédition“ (zásilkový likér). Výsledkem je jiskřivý BRUT kriekenlambiek s ohromující paletou chutí.

 

 BZART KRIEKENLAMBIEK originates from the merger of two glorious traditions, i.e. the ‘Méthode Traditionnelle’ (traditional method) for sparkling wines and the spontaneous fermentation for Lambic beers.

The result is a natural, sparkling cherry lambic of Belgian origin. Traditional Kriekenlambiek is a spontaneous fermentation beer: Sour cherries are added to the Lambic beer which is the oldest of the still existing Belgian beers that probably originated around the year 1300.

The ‘Kriekenlambiek Oud Beersel’ which serves as a basis for the BZART Kriekenlambiek contains 400 g of cherries per litre undergoing fermentation in Lambic beer for six months. This kriekenambiek is then bottled by adding the ‘liqueur de tirage’ (tirage liqueur) consisting of sparkling wine yeast and sugar for the second fermentation. The beer then ages in bottles for at least nine months before its final maturation according to the ‘Méthode Traditionnelle’. Through this process fine carbon dioxide develops, is maintained in the bottle and causes the Lambic beer to become effervescent. By applying ‘remuage’ (riddling) and ‘dégorgement’ (disgorging) the present yeast sediments are removed from the bottle.

A characteristic feature of Bzart Lambiek is that there is no sweetening, so no ‘liqueur d’expédition’ (shipment liquor) is added before corking and applying the muselet onto the bottle. This results in a sparkling BRUT kriekenlambiek with an overwhelming palette of tastes.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: